Hlavní strana

Súľovské skaly

Vždy když jsem chtěl začít fotit lezení, tak mi došly baterky. A tak fotky hlavně  vyjadřují (doufám) můj základní dojem z výletu: pohoda.

 

  Fotky

  


Z kempu na náves. Vzadu vrch Brada.

Cestou na náves.

Horní část Věžy nad ohniskom. Na osvětlené části věže je série asi nejlehčích cest na Súľově - klasifikace zprava doleva 1-, 2-, 3-, 4- a 5-.

Sokolí veža.

Zbytky hradu.

Zbytky hradu.

Vesnička Súľov, nad ní skály s Hradem Súľov. Z hradu zbyly jen kousky zdí a odsud z něj není mnoho vidět.

Vesnička a hrad Súľov.

V kempu u hriště.

Na tábořišti.

Sem se chodí pro vodu.

Sem se chodí pro vodu.

Znovu masív hradu Súľova.

Masív hradu Súľova.

Kostel.

Taky pršelo..

 

 

Pohled z Hradu Súľova.


Datum konání akce: 24.-28.9.2004

Účastníci: OB, PK, OK, MV, VV

Místo: Súľovské skály, trochu blízko od Žiliny, dosti blízko od Bytči. Mapa z Atlas.sk, schéma na Jamesak.sk, turistická mapa na Sulov.sk.

Doprava: Autem z Prahy přes Brno, Olomouc, Rožnov pod Radhoštěm do Bytči. Asi 450 km.

Bydlení: Ve stanech na tábořišti v Súľově. Na návsi se zahne před kostelem doprava (fotka ze Sulova.sk), vedle tábořiště je také fotbalového hřiště. Podle průvodce mělo být stanování zadarmo, ale něco chtěli. Nebylo to však náročné. Na tábořišti jsou jen suché záchody a pramen pitné vody a kdo má štěstí, tak ukořistí jeden ze stolů s lavicemi. V krámu na návsi otevřeno od šesti. Částečně otevřeno i o víkendu.

Lezení: Vápenec. Klasifikace tvrdá - možná až o 1,5 stupně než jinde. Výběr lehčích cest nevalný. Ani lehčí cesty však nejsou uklouzané. Oblast je dosti navštěvovaná a tak při pěkném počasí mohou být lezitelné cesty dost obsazené. Chytli jsme se zejména na Kamennej tabuli (může ale být víc lidí), něco bylo na Veži VPN a Trojzubci,  série krátkých velmi lehkých cest je v horní etáži Veže nad Ohniskom. Ještě jsme byli na Sokolí.  Jištění skvělé (borháky).

 

Odkazy:

    Počasí na Súľově - 1. na 2,5 dne dle počasového modelu z Poznaně, 2. kompilace zdrojů na stránkách Súľova

    Stránky Súľova (www.sulov.sk) - velmi pěkné a informativní - historie, pamětihodnosti, ubytování, služby, fotky, počasí, údaje o lezení (základní mapka s přehledem věží), atlas kytek atd. atd. Zdá se, že naposledy inovovány na jaře 2003 (podzim 2004).

    Horolezecký průvodce na stránkách Jamesak.sk. Nepokrývá všechny oblasti.